top of page
Снимка на автораДимо Димов-Лемуил, собственик

Тенденции в жилищното строителство: Интеграцията на смарт технологии за умен дом става съществен елемент още в етапа на проектирането.

Стара Загора и Пловдив затвърждават тенденцията за прилагането на иновации в жилищното строителство, безупречното качество на крайният продукт, грижата към общността, устойчивото управление на енергията и ресурсите, както и приобщаването ни към дизайн на бъдещето и стабилност в архитектурата.


Жилищен СПА комплекс в с. Змейово, община Стара Загора – лукс и иновации в строителството Съвременните проекти за жилищно строителство в България все по-често поставят акцент върху енергийната ефективност, устойчивото развитие и смарт технологиите за умни домове. Един от ярките примери за това е жилищният СПА комплекс в с. Змейово, който стана финалист на LUXURY Property AWARDS 2023. Основната цел на този проект е да предложи високо ниво на комфорт на своите обитатели, като внедри иновативни технологии, които подобряват качеството на живот.


Жилищен комплекс с еднофамилни къщи, с интегрирани решения за умен дом
Жилищният СПА комплекс в с. Змейово, община Стара Загора, който стана финалист на LUXURY Property AWARDS 2023
Комплексът залага на интегрирани системи за умни домове, които автоматизират процеси като отопление, охлаждане и пречистване на въздуха. Внедрената система за рекуперация и пречистване на входящия въздух е особено значима, тъй като осигурява оптимален климат вътре в дома, без да разхищава енергия. Проектът включва и фотоволтаични панели за зелена енергия и метеорологични станции, които автоматично регулират системите според външните климатични условия. Така обитателите се радват на оптимална температура и свеж въздух през цялата година, при минимален разход на енергия.

Kamenitza Residence в сърцето на гр. Пловдив – нов стандарт в жилищното строителство


Друг емблематичен проект, който задава нови стандарти за жилищно строителство, е Kamenitza Residence в Пловдив. Проектиран от международната архитектурна компания SGI Architects & Masterplanners, този проект комбинира най-високия клас строителни материали и интеграция на смарт технологии още от началния етап на проектиране.


Проектиран от международната архитектурна компания SGI Architects & Masterplanners
Kamenitza Residence в Пловдив

Резиденцията е оборудвана с алуминиева дограма Schuco, осигуряваща отлична термоизолация и пасивна рекуперация на въздуха, както и с възможност за система за пресен въздух и филтри за омекотяване на водата. Особено впечатляващ е фактът, че целият комплекс е предварително окабелен за умен дом, което позволява на бъдещите собственици да персонализират системите според своите нужди и предпочитания.




алуминиева дограма Schuco, осигуряваща отлична термоизолация и пасивна рекуперация на въздуха
Резиденцията е оборудвана с алуминиева дограма Schuco

Интеграцията на сензори за наводнения и автоматизирани отоплителни

системи е само част от решенията, насочени към осигуряване на сигурност и удобство за обитателите. С екип от специалисти на разположение, всеки собственик може да се възползва от индивидуални настройки на смарт системите, за да отговарят на специфичните изисквания на семейството.




Жилищното строителство в България бързо се насочва към интегриране на смарт технологии, като основен фокус е осигуряване на устойчиво и комфортно обитаване и сигурност. Проекти като тези в с. Змейово, до гр. Стара Загора и Kamenitza Residence, до гр. Пловдив задават нови стандарти, комбинирайки лукс и иновации, което ги прави визионери в областта на умните домове и умният начин на живот.



Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page